MIC v Prešove a jeho druhá sezóna

07.08.2013 Prešov

Prešov, 5.8.2013 - Jedným z významných krokov v meste Prešov bolo pred časom aj znovuotvorenie Mestského informačného centra na Hlavnej 67. Po vynovení interiéru sa prevádzka otvorila 1.10.2011 najprv len v prechodnom režime, kde boli návštevníkom poskytované hlavne bezplatné informácie a poradenstvo. Toto leto je to už jeho druhá sezóna, počas ktorej sú obyvateľom, ale najmä návštevníkom nášho mesta poskytované cenné informácie a kvalifikované služby.
O tom, ako sa dajú bilancovať dva roky prevádzky MIC v Prešove, informoval Peter Dráč, vedúci oddelenia podnikateľskej činnosti, cestovného ruchu a MIC MsÚ v Prešove. „Dovolím si tvrdiť, že MICko sa stalo neoddeliteľnou súčasťou mesta Prešov. V roku 2012 nás navštívilo 10 124 klientov. Teší nás nárast spokojných návštevníkov, ale aj zväčšujúci sa záujem podnikateľských subjektov či drobných živnostníkov o vzájomnú spoluprácu,“ informoval vedúci oddelenia podnikateľskej činnosti, cestovného ruchu a MIC Peter Dráč. Ako dodal, zároveň ostáva priestor aj novým nápadom, ktoré pomôžu skvalitniť tieto poskytované služby.
„Niet turizmu bez dobrej reklamy,“ reagoval primátor Pavel Hagyari. „Práve na to vzniklo informačné centrum a postupne tu chceme vytvoriť aj regionálne centrum so širšou pôsobnosťou, pretože neexistuje Prešov bez regiónu a región bez Prešova,“ dodal P. Hagyari.
V súčasnosti sú návštevníkom MIC poskytované bezplatné informácie o kultúrnych a historických pamiatkach, aktuálnych kultúrnych, spoločenských a športových podujatiach, možnostiach trávenia voľného času v Prešove a jeho okolí, ubytovacích, stravovacích a rekreačných zariadeniach, úradoch, službách a doprave v meste, firmách a inštitúciách. Novinkou sú platené služby, konkrétne predaj turistických máp, cyklomáp a autoatlasov, predaj upomienkových predmetov a suvenírov, predaj darčekových predmetov, predaj vstupeniek na koncerty a podujatia na Slovensku, predaj publikácií o Prešove, historických pamiatkach Prešova a o regióne, predaj domácich a zahraničných knižných sprievodcov, predaj aktuálnych, ale aj historických pohľadníc mesta Prešov, predaj ručne maľovaných obrazov, ale aj fotografie mesta na plátne.
Novinkou medzi upomienkovými predmetmi sú aj obrazy vyhotovené metódou soľnobanskej paličkovanej čipky, produkty s tematikou Dubníckych opálových baní, či suveníry s koňmi, teda so symbolom Prešovčanov – „koňarov“.
V neposlednom rade sa vyšlo v ústrety aj podnikateľským subjektom skrz inštalácie multifunkčných zariadení do výbavy informačného centra. Formou prezentácie na plazmovej televízii vo výklade sú občania i návštevníci mesta informovaní o firmách, akciách, udalostiach a poskytovaných službách. Novinky týkajúce sa diania v Prešove a okolí je možné nájsť aj na profile MICka na Facebooku, ktorý sa pravidelne aktualizuje. Pre zlepšenie poskytovaných služieb boli tiež zavedené kopírovanie, skenovanie a tlač listín.
Podľa počtu obyvateľov je Prešov tretie najväčšie mesto, a preto je aj prostredníctvom Mestského informačného centra cieľom rozvíjať cestovný ruch a prilákať do Prešova turistov nielen z okolitých krajín. Cieľom je urobiť pre nich maximum, aby sa aj nabudúce radi vrátili do Prešova a mali na toto krásne a výnimočné mesto len pekné spomienky.

Tešíme sa na Vašu návštevu!
(vkg)
 

Vyberte región

mark